Nazovite nas na +385 99 520 9444

Drypol
Korpa prazna
Košarica
Korpa prazna
×
 x 

Korpa prazna

Izdvajamo

DryPol® sustav u usporedbi s postupcima mehaničke izolacije

Sustav DryPol® namijenjen je uklanjanju uzroka kapilarne vlage u zidovima, slično mehaničkom rezanju ili obrezivanju zidova ili ubrizgavanju kemikalija. Svaka od ovih radnji ima svoje opravdanje i svrhu. Kemijsko injektiranje pogodno je, na primjer, za sušenje manjih površina, dok je klasično obrezivanje zidova pogodno uglavnom za ukupne rekonstrukcije starih kuća, uklanjanjem starih fasada, žbuka i podova te građevinskim mehaničkim radovima. Međutim, ako se radi o obnovi naseljene kuće ili kuće u nizu ili kuće koja je djelomično na padini, podrumima, podrumima ili drugim teško dostupnim područjima, suha odvodnja sustavom DryPol® idealno je rješenje. Za razliku od spomenutih klasičnih postupaka hidroizolacije zidova, sustav DryPol® omogućuje aktivnu odvodnju vlage, što znatno ubrzava postupak sušenja i izolacije.

Načelo rada i rad uređaja

DryPol® sustav elektronički je uređaj koji aktivno koristi svojstva vode u mokrom zidu zasićenom mineralnim solima. Ovo okruženje je vrlo provodljivo. Uređaj radi na principu elektrofizičke stimulacije vode zasićene mineralnim solima, što stvara kapilarni okoliš u zidu. Te kapilare uzrokuju širenje vlage u tlu u zgradi koja nije zaštićena vodoravnom hidroizolacijom ili ta hidroizolacija više nije funkcionalna. Zahvaljujući tehnološkom rješenju, sustav DryPol® ne stvara smetnje tijekom rada i ne ometa mobilne telegone ili TV ili mikrovalne signale. Uređaj je odobren za uporabu u stambenim zgradama, ne utječe na ljude, životinje, biljke ili vodu u bunarima i zdencima. Koristi se ne samo u obiteljskim kućama već i u školama, poslovnim i proizvodnim prostorima, javnim zgradama, bolnicama, spomenicima kulture od posebnog kulturnog ili povijesnog značaja, crkvenim zgradama i slično.

Koliki je domet uređaja? Koliko uređaja trebam koristiti?:

Jedan sustav DryPol može se isušiti i pružiti trajnu izolaciju u zgradama površine do 900 m2 - ovisno o vrsti i karakteristikama zgrade. Opseg djelovanja uređaja može se okarakterizirati kao zamišljena kugla promjera do 30-50 m oko uređaja, ovisno o vrsti uređaja. Dimenzije većine zgrada ne prelaze domet uređaja, pa se obično primjenjuje sljedeća formula: jedna kuća = jedan sustav DryPol®. U slučaju većih zgrada ili tehnološki složenijih zgrada, treba koristiti 2 ili više uređaja.

Koliko je potrebno za sušenje cijele zgrade?:

Ovaj postupak ovisi o mnogo različitih čimbenika u samoj zgradi, u blizini zgrade i u tlu ispod zgrade. U općenitom smislu možemo reći da se zgrada može odvoditi i izolirati, u normalnim uvjetima, do ca. 2 godine od instalacije sustava DryPol®, a najkasnije 3 godine. Nakon što se zgrada osuši, uređaj dalje djeluje kao hidroizolacija zgrade i štiti zgradu od širenja kapilarne vlage tako da uređaj postaje sastavni dio zgrade.

Koje bih još postupke ili preinake trebao izvesti na zidu kada koristim sustav DryPol®?:

Sušenjem zgrade, naravno, vanjski izgled zida ne popravlja se automatski, zid koji je oštećen vlagom treba popraviti. Popravite zid uklanjanjem žbuke do stupnja oštećenja vlagom. Ostavite zid da se neko vrijeme osuši, a zatim nanesite osnovni mort za popravak. Zatim nanesite sloj uobičajene boje na površinu zida.

Koji su režijski troškovi sustava DryPol®:

Sustav Drypol® koristi adapter 18V / 1330 mA za svoj kontinuirani rad. Ulazna snaga je 5W-7W, što s ekonomskog gledišta znači trošak od cca. 80 Kuna godišnje. Sustav DryPol® trebao bi biti trajno priključen na električnu mrežu i postati sastavni dio zgrade. Ne prebacujte DryPol® sustav na druge objekte. Duži prekid neprekidnog rada (1 mjesec ili više) sustava DryPol® uzrokuje ponovno prodiranje vlage u zgradu.

×

VRH