Nazovite nas na +385 99 520 9444

Drypol
Košarica je prazna.
Košarica
Košarica je prazna.
×
 x 

Košarica je prazna.

Izdvajamo

ELEKTROFIZIKA I NJENI UČINCI NA SUŠENJE ZIDOVA S DRYPOL SustavomElektrofizički sustav sušenja pomalo profesionalno:

Preuzeto iz stručne literature:

1. Wikipedia - elektroosmoza

2. Što je elektroosmoza u građevinarstvu - Što je što?

Elektrofizičko odvlaživanje zida bez elektroda

Prije otprilike 150 godina, tijekom fizikalnih pokusa, otkrivena je fizička pravilnost da voda u poroznom / i ne samo građevinskom / materijalu putuje od pozitivnog do negativnog pola - STIMULACIJA ELEKTRIČNIM NAPUNOM. Daljnji razvoj i rezultati eksperimenata doveli su do upotrebe u tehnologiji, industriji, građevinarstvu i drugim poljima. Danas je zahvaljujući naprednoj tehnologiji moguće zidove sušiti u ravnini bez kontakta i bez ometanja gradnje zgrada ili bilo kakvih građevinskih preinaka.

Kako djeluje DryPol SUSTAV?

Niz učinaka sustava DryPol

Učinkovito i sigurno za sve što je u kući!

Za nekoliko mjeseci nakon instalacije sustava DryPol®, voda u kapilarnom sloju zida putuje natrag u tlo - tj. od + (plus) do - (minus) pola. Dakle, koristi se Zemljin magnetizam, u ovom slučaju elektromagnetizam. U podzemlju zgrade imamo jak negativni magnetski pol, blago pozitivnim opskrbljujemo sustavom DryPol® molekule vode sadržane u zidovima. Sljedećih godina elektroosmoza djeluje kao štit protiv vlage i sprječava njezin ponovni ulazak u zidove. (Ilustrativni opis) Kuća / zgrada / ostaje suha, uključujući podrume i temelje zgrade. Ne ometa prijemnike, odašiljače ili bilo koje druge uređaje.

Dakle, to nije "čudotvorna kutija", već računalni elektronički sustav koji koristi fiksne fizikalne zakone ovog planeta. Djeluje isto kao i konvencionalna mehanička elektroosmoza, ali uz djelić cijene.

Stručna analiza vlage - što i kako mjerimo?

Mjerni uređaj – analizator vlage Ohaus MB 23, - bilježi vlažnost zida. Uzimamo posebnu bušilicu promjera zidnih uzoraka od 10 mm iz dubine zidova na kojima je vlaga je konstanta. Nikada ne mjerimo na površini zida - podaci koji vrlo iskrivljuju! Vrijednosti iz dnevnika mjerenja bilježe se u ugovoru radi usporedbe pri sljedećem mjerenju.

ohaus

Cijelo mjerenje traje oko 1-2 sata, ovisno o opsegu gradnje.

SVE INSTRUMENTE REDOVNO KALIBRIRA HRVATSKI METROLOŠKI INSTITUT,

Definicija vlage - kako ćemo osušiti vašu kuću?

Grafikon različitog tijeka zidnog sušenja ovisno o stupnju vlažnosti i vremenskoj osi od 36 mjeseci.

Pri vlažnosti, približavajući se 20% zapremine vode u zidanju, sadržaj vode na 1m3 iznosi oko 450 l. Najveća moguća mjerljiva vrijednost vlage u građevinskom materijalu je oko 25%.

Suhoća zida definirana je vrijednošću do 3 vol.%, Vidi sl.

Temelji zgrada i podruma tada su oko 6%. 

Te vrijednosti jamčimo u jamstvenom listu uređaja i u pisanom ugovoru.

Postupak sušenja - početak i rad

Trajanje 1 - 24 mjeseca

Prvo mjerenje provodi se prije ugradnje. Rezultati su zabilježeni u ugovoru. Uređaj se postavlja na najprikladnije mjesto na gradilištu - bilo u središte vlage ili u središte zgrade. 

Kraj sušenja - stabilno stanje tijekom života zgrade

Trajanje 24 - 36 mjeseci i više ...

Nakon 24 mjeseca može se izvršiti kontrolno mjerenje vlažnosti prema potrebama klijenta. Obavezujemo se da ćemo to učiniti na zahtjev kupca u roku od 1 mjeseca od datuma zahtjeva za kontrolno mjerenje vlažnosti zgrade. Rezultati mjerenja bilježe se u ugovoru - protokolu. U ovom trenutku kupac već sam vidi rezultate sušenja. Uređaj je sada sastavni dio konstrukcije - preporučuje se samo povremeni optički pregled funkcije. Uređaj radi u kontinuiranom radu. Stvara takve uvjete da vlaga ne može prodrijeti natrag u objekt. Uređaj ima 30 godina jamstva za rad, računamo na 50 godina životnog vijeka i funkcionalnosti, zahvaljujući visokokvalitetnoj obradi i visokokvalitetnim elektroničkim komponentama koje se koriste u uređaju.

Savjeti za svakodnevni život o vlažnom zidanju - DryPol sustav

Korištenje ventilatora, zraka, sušila / odvlaživača zraka za zidanje samo je nepotrebno trošenje novca na električnu energiju. Svaka voda koja ovom metodom isparava iz zida odmah se nadopunjuje iz podzemlja.

Vlaga ulazi u zidove vaše zgrade aktivnim upijanjem vode iz podzemlja na temelju elektrofizičkog fenomena kapilarnog porasta, a također i hidrostatskog tlaka zgrade na tekućinu u podzemlju.

Vlagu u zidu treba riješiti uklanjanjem uzroka i ne beskonačno pumpati vodu iz tla kroz zid u zrak ili spremnike za prikupljanje raznih ovlaživača zraka. DryPol® sustav trajno suši i izolira zidove cijele kuće u kratkom vremenu.

Naša napomena o učinku i manifestacijama sušenja zidanja:

Sustav DryPol® postiže vrlo dobre rezultate čak i uz visoku vlažnost zida i debljinu debelih zidova, koji djeluju kao izdržljivi vodiči. Dakle, što je veća vlažnost zraka, to je oštriji rezultat.

Međutim, potrebno je da svaki vlasnik sustava DryPol izvrši jednostavan popravak zidne površine u roku od približno 1 godine od datuma ugradnje! Znamo da ste to možda učinili mnogo puta, a s vremenom su se mrlje ponovno pojavile. Dobra vijest je da ćete ovaj popravak izvršiti posljednji put nakon instalacije sustava DryPol. Ali to morate učiniti. ZAŠTO?

* Zbog velike količine mineralnih soli nije moguće postići površinsko poboljšanje zida.

   Sol upija vlažnost zraka, optički podupire mrlje i, hrani se vlagom . Ponekad na neko vrijeme nestane. Količina soli na površini zida negdje dosegne kritičnu količinu i mrlje su trajno vidljive.

* Uređaj ne popravlja žbuke ili boje obojene i oštećene solima i prethodnim uništavanjem uzrokovanim porastom vlage ili tla! Uređaj suši zidove pod gipsom u cijeloj širini, duljini i visini.

* Popravak površina je jednostavan i gotovo besplatan - istodobno s instalacijom isporučit ćemo potrebne pisane upute.

 DryPol® sustav kvalitetna je zidna izolacija i pogodan je za sve vlažne zidove!

×

VRH