Štampa

Ne treba se boriti protiv narastajuće vlage zida pod svaku cijenu

Podizanje vlage jedan je od najčešćih problema kod zgrada starijih od trideset godina, obično bez obzira na to gdje se zgrada općenito nalazi. U našoj dugogodišnjoj praksi otkrivamo da zloćudna vlaga zida napada zgrade koje su puno mlađe i stoje tamo gdje se ni vodotokovi ni podzemni vodeni bazeni ne mogu naći nadaleko: dizanje vlage jednostavno  pripada prirodnim procesima  na planeti Zemlji. 

Najbolja zaštita od dizanja vlage je sigurnost zgrade

Naravno, ako gradimo kuću, da je osiguramo od rastuće vlage u temeljima zgrade. Najprikladnije su razne nama dobro poznate hidroizolacije koje obično nisu neko ekološko rješenje. Međutim, danas, u 21. stoljeću, gotovo svi pokušavamo biti ekološki prihvatljiviji, trudimo se ne povrijediti "majku prirodu" previše, i naravno to postaje norma. Međutim, kako se ponašati ako se rastuća vlaga zida već očitovala na našem imanju?

Uklanjanje vlage iz zidova ne mora biti patnja

Jedno od mnogih rješenja za rješavanje rastuće vlage su razne tehnologije, poput kemijskog injektiranja zidova ili podrezivanja zidova. No, iznad svega, ove su tehnologije destruktivne za samu zgradu i njezinu okolinu:  ograničavaju normalan život u zgradi,  zgrada i okolica trpe kemikalije, prašinu, buku... U tom smislu  nije važno koja je namjena tretirane zgrade: sve vlažne zgrade, bilo komercijalne, privatne, stambene ili povijesne, pate od kemijskog injektiranja ili poremećaja statike zbog podrezivanja..

Pa kako se riješiti rastuće vlage ekološki, brzo, lako, bez razaranja i posebno bez nepotrebnih financijskih troškova, koji mogu značajno opteretiti korporativni ili obiteljski proračun?

Čini se da je rješenje za uklanjanje vlage iz zida na nerazorni način najprikladnija elektroosmoza - uklanjanje vlage iz zidova i temelja zgrada na elektrofizičkom principu, koje surađuje s prirodom. Elektroosmoza koristi prirodna svojstva vlažnog zida zgrade i fiksne prirodne zakone planeta Zemlje. Jedinstveni, računalno upravljani impulsni odašiljač magnetskog impulsa DryPol® tehnologije obogaćuje molekule vode u mokrim zidovima pozitivnim nabojem, koji tada poznati fizikalni zakoni privlače na negativni pol podzemlja zgrade. Pozitivni pol molekule vode je kao magnet  privučen negativnim polom tla. To privlačenje rezultira  vraćanjem vode  natrag u tlo odakle je i ušla u zidove.

Posebna elektrofizička tehnologija DryPol® razvijena u Češkoj uklanja zidnu vlagu lako, brzo i, prije svega, ekološki i bez građevinskih intervencija - www.drypol.hr

Stoga zaboravite kemijsko ubrizgavanje, injektiranje zgrade i  podrezivanje zidova  - sve će za vas riješiti jeftina i ekološka tehnologija elektroosmoze! Elektroosmoza je vaš lijek za vlažne zidove.