Štampa

MJERENJE VLAGE  U ZIDOVIMA I UGRADNJA DRYPOL SUSTAVA ZA SUŠENJE

OPREZ VAŽNO!

Naša napomena o učinku i manifestacijama sušenja zidova:

DryPol® sustav postiže vrlo dobre rezultate čak i uz visoku vlažnost zida i debljinu debelih zidova, koji djeluju kao izdržljivi vodiči. Međutim, potrebno je da svaki vlasnik sustava DryPol popravi zidnu površinu od otprilike 1 godine od datuma ugradnje (prema opažanju učinaka na određenu zgradu)! Znamo da ste to možda učinili mnogo puta, a s vremenom su se fleke ponovno pojavile. Dobra vijest je da ćete ovaj popravak izvršiti posljednji put nakon instalacije sustava DryPol. Ali to morate učiniti. ZAŠTO?

* Zbog velike količine mineralnih soli nije moguće postići poboljšanje površine zida bez naknadnog popravljanja zidnih površina. Sol apsorbira vlažnost zraka, optički podupire mrlje i hrani se vlagom. Ponekad na neko vrijeme nestane. Količina soli na površini zida negdje dosegne kritičnu količinu i mrlje su trajno vidljive. Zasad će vam pomoći obični strugač i sapunica, u sljedećoj fazi potrebno je riješiti se slanih žbuka i zamijeniti ih novim (po mogućnosti sanacijskim) do visine izvornog vlaženja.

* Uređaj ne popravlja žbuke ili boje obojene i oštećene solima i prethodnim uništavanjem uzrokovanim porastom vlage ili tla! Uređaj suši zidove pod gipsom u cijeloj širini, duljini i visini. Optički učinci na površini vlažnog zida ne pokazuju stvarnu vlažnost zida u njegovoj dubini.

* Popravak površine je jednostavan - istodobno s instaliranjem sustava DryPol® isporučujemo potrebne detaljne pisane upute.

Sustav za odvođenje vlage u zidovima

PISMENO JAMSTVO  ZA SUŠENJE VAŠIH ZIDOVA NA VRIJEDNOSTI GRADJEVINSKIH STANDARDA

MJERENJE VLAGE

ohaus

Vlagu mjerimo posebnim instrumentima certificiranim za mjerenje vlage u građevinskim materijalima

bušenje 1

Uzorci se uzimaju s različitih visina zida za precizno mjerenje vlage.

Kapilarni uspon vode s visinom slabi uslijed Zemljine gravitacije.

Nakon uzorkovanja određuje se najbolje moguće mjesto za postavljanje instrumenta.

bušenje

UGRADNJA DryPol sustava®

Uređaj je instaliran i uključen. Od ovog trenutka postaje integralni dio zgrade tijekom cijelog života. Osigurava sušenje i naknadnu trajnu izolaciju zgrade u razdoblju od min. 30 godina.

12 drypol system instalace       21 drypol system instalace
 

UPOZORENJE - ako želite zatražiti demontažu sustava DryPol i povrat uloženih sredstava u njega, cijeli sustav DryPol + njegova dodatna oprema moraju biti u usporedivom tehničkom i vizualnom stanju kao tijekom instalacije ili kupnje i samoinstalacije! U slučaju bilo kakvog pogoršanja, oštećenja sustava DryPol ili njegove ambalaže, kako vizualno tako i tehnički, iznos vraćen kupcu umanjit će se za troškove popravka i vraćanja sustava DryPol u prvobitno stanje! Budite oprezni pri bilo kakvim aktivnostima u neposrednoj blizini uređaja.